2 Haziran 2014 Pazartesi

Hamile Pantolonu ve Son Günler

Son zamanlarda o kadar yoğun ve yorucu günler geçirdim ki, hala devam ediyor. 6 haziran taşınma tarihimiz. Ama benim işimle ilgili olumlu bir gelişme yok. Sanki özel sektörde çalışıyorum. Eş durumu tayinlerde zorluk çeken herkese sabır dilerim valla. Zor bir durum. Hamilelik bi yandan, eşyalarla boğuşmak bi yandan, birde kuracağımız yeni düzendeki aksaklıklar derken egzamayla karşı karşıya kalmam kaçınılmaz oldu. 
Durum böyle giderken en doğrusu doğuma kadar izin kullanmak dedik. Sanırım bu durumu sevdim... 
Uzuuun bir süre evde olmak fikri nedense çok cazip geldi. Böylelikle uzun zamandır uzak kaldığım makinemle de buluşma vaktidir :) Gider gitmez kumaş bulamam deyip bu hafta pazara gittim, ama yine hüsran. Elimdekileri sonuna kadar değerlendircem galiba :) -Evimi düzene koyar koymaz, hala işe başlamamış olursam- blogumdayım. 

Bu ufak vedayı dıy projem olan  hamile pantolonuyla yapayım dedim. 
23. haftamızı geride bıraktık ve kilolar bizimle :) Biraz daha karnım büyüyene kadar idare edeceğim bir pantolonum olsun dedim, koyuldum işe. Nasıl olacağını kestiremediğim için eski bir pantolon üzerinde denedim. Sonuç hiç de fena olmadı bence.
Yapılışı ise;
Öncelikle gözden çıkarabileceğiniz bir pantolon ve badi edinmelisiniz.
Pantolonun kemer kısmını tamamen sökün. Yanlardan da dikişleri bir karış kadar açın.
Ön fermuarın başlama yeri kesim noktasının en ucu olacak şekilde yanlara doğru V şeklinde kesin. Sadece ön parça kesilecek. Arkası olduğu gibi kalsın.
Kesilen parçanın yerine oturacak şekilde elastik penyenizi de kesin. Fakat uzun tutun üst kısmını ki karnınızı kaplasın. İşte bu kadar :)


Sevgiler...Mutlu haftalar...