3 Ocak 2014 Cuma

Kruvaze kesim, astarlı yelek

Bir tanıdığıma yardım amaçlı hemde öğrenme hevesiyle yapmaya başladığım kruvaze kesim yeleğim, gerçekten de temiz bir iş oldu. Tanıdığım bunu örnek olarak öğrencilerine gösterecekmiş. Vakti olmadığından benden yardım istemişti. 38 bedene ait kalıbını verdi ve işlem sırasını anlattı. Ama daha önce hiç kalıplı dikiş yapmamıştım.


Astar, cep, ilik,tela  bu çalışmada ilk defa kullanacaklarımdı. Tereddütle yapmaya başladım. Sabırlı, sakin başalayan iş sonuçlandı. Zaman zaman bazı yerlerde daraltmaya gittim. 


Ama itiraf etmeliyim ki; dikişin emek isteyen, sakin bir beyinle yapılacak bir iş olduğunu bu çalışmayla anladım. Ve en zorlandığım cep yapmaktı. İlk önce gereksiz bir parça üzerinde birkaç deneme yaptım. Buna rağmen ilk cepte "çıtlatma" hatası yaptığımdan pek iyi olmadı. Çok dikkat çekmiyor Allahtan. 2. ceple daha iyi kavradım.


Resimler çok iyi olmasa da paylaşmak istedim. Fikir olur belki. Bu arada, geçen hafta-sonu aldığım kumaşlardan biriyle elbise yapmaya kalkıştım bu hafta, ama içime sinmedi. Tekrar yapacağım sanırım. Pek tadilat yapılacak gibi durmuyor çünkü. Ya da kumaş sıkıntısından çöp olacak kendileri. 



Herkese mutlu, dikiş dolu hafta sonları...

4 yorum:

  1. Merhabalar, yeni bir dikiş bloğu bloğu bulunca çok seviniyorum. Yelek çok güzel olmuş,Ben de yazlık bir yelek dikmek istiyordum.Bu kalıp çok güzelmiş gerçekten.Güle güle giyiinin.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :) Bu tarz bi kalıp kullanabilirsiniz. Gercekten dikimi basit. Ben daha salas bi tarzda tekrar deneyeceğim bu kalıbı.

    YanıtlaSil
  3. selam iadeyi ziyaretine geldim,ve bir marifetli hanımla rastlaşmış olmaktan dolayı mutluyum :)
    diktikleriniz gerçekten çok güzel ellerinize sağlık,yakın takipteyim sizi artık ;)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Estağfirullah Esma hanım. Çok teşekkür ederim. Mutlu oldum :)

    YanıtlaSil