7 Ocak 2014 Salı

Tiramisu

Aslında kendilerine yalancı tiramisu diyorlar :) Yalancı da olsa biz ailecek çok seviyoruz. Her gün yiyebilirim sanırım. Hem hafif olması (şeker oranının düşüklüğü önemli benim için), hem de çok basit olması sevmemde büyük etken. 

Dikiş konusunda hüsrana uğradığım bir haftaydı maalesef. Kafamda tasarladığım yarım boy çan etekli elbisem çöp oldu. ilkinde kalıpla, ikincisinde ise göz kararı biçip diktiğim elbise olmadı. Zor ve kötü bir hafta geçirmiştim. Kafamın dolu olması, biraz da stresle kendimi veremedim galiba. Zamanım ve emeğim boşa gitti. Dikiş için biraz daha beklemem gerekiyor, öyle zannediyorum. Yoksa başka şeylerde ziyan olacak. 

Bu durumda da yapılacak en güzel şey mutfağa girmek :) Yemek yapmayı, mutfakta vakit geçirmeyi çok severim. Küçüklüğümden beri vazgeçmedim bundan. Pasta börek konusunda yemekteki kadar iddialı değilim açıkçası. Ama tartışılmaz bir durum var ki o da yaptıklarınızın keyifle yeniyor, beğeniliyor olması kadar güzel bir şey yok :) Blogumdaki diğer tariflere baktıysanız eğer, benim pasta börek konusunda basite kaçan biri olduğumu da biliyorsunuzdur.


Gelelim tarifimize :)

Malzemeler:
1 paket pandispanya (2 kat yani)
1,5 tatlı kaşığı çözülebilir kahve (sade nescafe kullandım)
Yarım çay kaşığı şeker
Yarım su bardağı  su

Kreması için;
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı şeker (tatlı seviyorsanız 3-3,5 yapabilirsiniz.)
200 gr labne

Üzeri için; 
1 tatlı kaşığı kakao

Kremanın hazırlanışı; Labne hariç tüm malzemeyi topaklanmayacak şekilde karıştırıp kaynatın. Biraz koyu bir kıvam  olacak korkmayın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ara Ara karıştırıp kabuklanması engellememiz gerekiyor. Soğuduktan sonra labneyi de ilave edip mikserle 5 dk çırpalım. Kremamız hazır bile :)

Pastamızın yapımına geçebilirz; Kahve ve şekerimizi bir su bardağında azıcık sıcak su ile eritip üzerine soğuk suyu ilave edilim. Yarım bardak olacak karışım ! Pandispanyalarımızın birbirine bakacak olan iç taraflarına bu karışımı sürüyoruz. Hem kahve aromasını vermiş olacağız hem de kekimizi ıslatmış olacağız.Önce keklerin arasına, sonra da üzerine kremamızı bolca sürüyoruz. (Ben bu sefer yanlarına sürmeyi unutmuşum. Kenarlara da krema sürmeyi ihmal etmeyin. ) Dolapta 1 saat kadar bekletip üzerine kakaomuzu eliyoruz. Afiyet, bal şeker olsun :)

Daha yoğun kıvamlı ve baskın kahve kokulu tiramisular yedim. Ancak o keskin tadı sevmiyorum. Yaş pasta ve türevlerini sevmeyen eşim bile seve seve yiyor kendisini. Yanında kahve ile mükemmel bir ikili oluşturuyor. 2 kişi olduğumuzdan koca bi pasta sadece bizim, bu sebeple her akşam farklı sunumla yiyoruz. Kesinlikle tavsiye ederim.
Sallanan salıdan.. Tatlı, mutlu haftalar :)


2 yorum:

  1. bloğunuz hayırlı olsun.tramisu nefis görünüyor.izlemedeyim.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Kesinlikle tavsiyedir :)

    YanıtlaSil