23 Aralık 2013 Pazartesi

Fincan Keki

Evet evet,farkındayım. Henüz  açılalı 3 hafta olan ve başlarken dikiş-dıy projelerini paylaşma amacı taşıyan blogum, tarif bloguna dönmek üzere :) Kafamda oturtamadığım şeyler var. Bi yandan dikiş aşkı devam ediyor ama bi yandan da neyi nasıl dikeceğimi bilmediğimden başına geçemiyorum. . Soğuk hava, kaloriferlerimizin yanmıyor oluşu (teknik problemler,) bendeki rehavet... hepsi bi etken diye düşünüyorum. Umarım kısa zamanda geçer. 
Size de olur mu bilmem, ne zaman "diyete başlamalısın artık" desem kendime, pasta, börek, yemek yapma isteği gelir. Bu haftasonu da öyle oldu. "Pazartesi bi olsun" diye başlayan bi dolu cümleyle geçti geçen hafta. Pazartesi oldu ama değişen bir şey yok. Önceden irademe çok hakim biriydim. Şimdi ise üşengeçlik paçalarımdan akıyo. Umarım 2014 te sistemli, planlı, programlı ve bunlara uyan sağlıklı bir ben  olurum.
Neyse gelelim basit ama bi o kadar da leziz tarife :)





Malzemeler (5-6 fincan): 

  • 1 yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker (10 dolu yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un 
  • 2 dolu çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya




Yapılışı:
Önce şeker ve yumurtayı kabartana kadar çırpıyoruz. Ardından diğer tüm malzemeleri de ekleyip 5-6 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz. Kullanacağımız çay-nescafe fincanlarımızı yağlıyoruz ve kek karışımını içlerine yarım yarım dolduruyoruz ki kabaracaklar kendileri :) Genişçe bi tencereye fincanlarımızı yerleştirip fincanların yarısına denk gelecek kadar ılık suyu tencerenin dibine dolduruyoruz. Kaynayana kadar ağzı açık kalsın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp cam kapakla kapatın ve 20 dakika hiç açmayın. Bu 20 dakikanın ardından kabarmış olmaları gerek. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika kapak kapalı biçimde içini çekmesini bekleyin. Yani kaynamanın ardından ağzı kapalı şekilde 20 dakika kısık ateşte, 15 dakika ocağın altı kapalı biçimde bekleyecekler. Ve son aşama, kek hazır. Fincanlarınızı ters çevirip içindeki sünger keklerinizi çıkartabilirsiniz. :) Dilerseniz çikolata sosu ya da hazırladığınız pudingi, kremayı keki dilimleyerek aralarına sürebilirsiniz. Afiyet olsun...


Haftanızın lezzetli geçmesi umuduyla...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder