25 Aralık 2013 Çarşamba

Bu aralar...


Fazlasıyla üşengeç geçen şu günlerde vicdanım dikiş makinemin yanında duruyor. Sürekli şunu da dikmeye çalışayım, bunu da öğreneyim diye içimden geçiriyorum ama kalkıpta icraata geçemiyorum. Bu dikiş aşkının çok uzun süre benimle olacağını bildiğimden geleceğe de yatırım yapmayı ihmal etmiyorum tabii. Bi tanıdığımdan 2000 li yıllara ait 2 burda dergisini ödünç aldım. Elimdeki sayılarla karşılaştırdığımda gerçekten eski burdaların modellerini övenleri anlıyorum. Birbirinden farklı modeller var tek bir sayı içinde ve dolu dolu :) Bir sürü modası geçmeyecek, her zaman kullanılabilir parçalardan seçtim ve kalıplarını çıkarıyorum. (Modadan çok anladığımdan değil bu söylemim, 2001 yılının Burdasındaki bir modelin 2013'ün sonunda hala kullanılıyor olmasıdır bana bunu düşündüren :) Sanırım bu hafta içi parşömen kağıtlarıyla yatıp kalkacağım :) Bilgilerini de dosyalayıp ilerki zamanlarda kullanılmak üzere kaldıracağım kalıplarımı. Kalıpla çalışmak bu sıra bana zor geliyor olsa da inanıyorum ilerde çok işime yarayacak. Ve umarım o ileriki zaman çok ilerde değildir. 



Çok acemi ve çok hevesli terziden selamlar...

4 yorum:

  1. evet eski dergiler çok güzel malesef ben 2010 ların sonunda başladım almaya dergileri :(( yukardaki dergide elbiseler bölümüne hayran kaldım...ve birşeyi daha dikkat ettim eski dergilerde ki modeli koyuyorlar şimdi biraz değişip :(((

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle değiştirip değiştirip yayınlıyolar, biraz makyaj, farklı desen kumaşlar sanki yeni tasarımmış gibi. Elbise ve özellikle ceketlerden baya bi kalıp çıkarırım gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de kitapçılarda buldum. Hem de içlerinde daha çok model var. Tek sıkıntısı kağıt kalitesinin çok kötü ve aynı fiyata satıyor olmaları.

    YanıtlaSil
  4. Şimdilik küçük bi yerde yaşıyorum eski kitapçı yok burda. Ama geniş bi vakitte bakıcam, başka bir yerde bulursam alırım sanırım. Fiyatının yüksek olması da şaşırtıcı oysa üzerinde 2, 3 lira yazıyor.

    YanıtlaSil