6 Aralık 2013 Cuma

Burda- Aralık 2013

                                                                                       
Dikiş dikmek benim için eğlence aracı. Dikemediklerimi attığımda ise yeniden başlamak için kendimi motive etmeme gerek kalmıyor.  Heves olduğunu düşünmüştüm uzunca bir süre. Geçer diye bekledim sanırım. Belki de bu yüzden makina ya da malzemeleri almadım. Elimde diktiklerim, elde dikişe göre hatrı sayılır parçalar olunca eşimin de desteğiyle bu yola adım atmaya karar verişim hızlandı.          
                           
Dikişe yeni başlayanlar -sanki kuralmış gibi - Burda dergileri almalı düşüncesi oluşmuş. Bende bozar mıyım hiç bu kuralı. Kalıp çıkarmak uğraş gerektiren zor bi iş, dergideki hazır kalıpları kullanmak daha basit olduğundan galiba, bende hemen Ekim ve Kasım sayılarından edindim. Gel gelelim evirdim çevirdim kendime göre pek bir şey bulamadım. Birkaç modelde kaldı aklım, ama teknik bilgilerde eksikliğimden o kısmı da çözemedim. Parşömene çıkardığım ama bi türlü kafamda kalıbı oluşturamadığım modellerim oldu :)   Biçki ve dikişi ne zamana olur bilemem.   Sanırım kendime fazla güvenip, zor parçalar seçmişim. 


Burda dergisiyle tanışmam böyle olunca da dergiden soğudum,almam bir daha demiştim. Kendi basit kalıplarımı deneye yanıla çıkardım. Onlarda oynamalar yaparım dedim. Ama Aralık sayısını görene kadar. :)       

Bu sayıda gerçekten güzel modeller var. En kısa zamanda edinmeli bir tane. İmkanları kısıtlı bir yerde olunca biraz geriden takip ediyoruz işte :)  Aralık sayısının modellerinden diken bloggerlar okuyunca kendimi çok geride hissettim :) Neyse,  şimdi olmasa bile dikişi ilerlettiğimde elimde modeller olsun, saklayalım samanı... 

En kısa zamanda benim gibi dikişi seven, yeni başlayanlar için bir yazı hazırlayacağım. Başlarken neler kullanılmalı, basit dikişler için nelere ihtiyaç duyulur gibi. 

Şimdiden herkese mutlu hafta sonları dilerim...                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                                                                                                                    

2 yorum:

  1. merhabalarrrr
    genclerin bu dikis sevgisine bayiliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. merhaba :)
    dikiş sevgisi bitmesin hiç, öyle değil mi :) yakın zamanda acemi dikişlerimi de paylaşacağım. teşekkürler.

    YanıtlaSil