10 Aralık 2013 Salı

Elbise de dikerim, düğüne de giderim

Çok öncesinde almıştım, kuzenimin evleneceği haberini. Tam da dikişe başlamışım, bi elbise yapsam da salına salına giysem dedim. 4 metre kadar desenli kumaşım vardı. Hemen topuklarıma kadar bir çan etek kestim, kumaşı baya inceydi.  "Ben bunu niye aldım" dediğim satenimsi kumaştan da astar dikiverdim. Arkasında fermuarı olacak. Bendeki özgüvene bak. Daha düz dikişi yeni yeni sökmüşüm, fermuar dikicem :))
Etek tamam. Ama üstü nasıl olacak? Siyah bi kumaştan, kolu dirsek boyuna kadar olan düz bir parça geçeyim dedim. Cıkk, olmadı. Attım. Birkaç gün süründü. Tekrar yaptım, bu seferde fermuarla cebelleştim, olmadı attım. Bu sefer birkaç hafta süründü. Ben fazla gözü karayım sanırım, hemen kesip biçip dikmeye kalkıyorum. Yanlış olduğunu defalarca tecrübe etmiş olmama rağmen, hala aynıyım.

Neyse, dolabımı düzenlemeye kalkınca giymediğim sıfır kol bi bluz ilişti gözüme. Gözlerimdeki "İşte bu" parlaması. Hemen bluzun etek kısımlarını kestim kollara ekledim, Eklerken büzerek dikip model verdim. Sonra etekle birleştirdim. Üst kısımın arkasını keserek gizli fermuarı yerleştirdim. Ütüledim giydim, harika...

Düğün zamanı geldi, şehir dışına gideceğiz düğün için. Valizleri hazırlarken hangi ayakkabı, hangi ceket uyumu derken bir ne göreyim, fermuar yerinde, alt bitiş kısmında öyle bir potluk var ki. aman Allahım! Eee ben bunu giyinecektim, öff pööf durumlarını geçtikten sonra kendime geldim ve  nasıl düzeltirim deyip işe koyuldum.Siyah parçadan büyyüükçe bir şerit kesip bele yanlardan diktim. Arkasına fiyonk şeklinde bağlayıp ordaki fermuar potluğunu saklamayı başarabildim.
Düğünde de kimse farketmedi, tebrikleri toplayıp döndüm :)

Çıkarılan ders; 
Her şey sırayla, önce düzgün dikmeyi halledip, fermuar, pile, cep olayına öyle gir :)


6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuz hayırlı olsun. Artık ben de takipçinizim. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.
      umarım paylaştıklarım hüsrana uğratmaz :)
      mutlaka geliyorum blogunuza.

      Sil
  2. Merhaba Merve hanımcım,
    Bloğunuz çok cici, sizi izlemeye aldım :))
    Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba fatma hanim :) cok mutlu ettiniz beni. Blogunuzu detaylica okuyacagim. Tekrar tesekkurler :))) Sevgiler bizden..

    YanıtlaSil
  4. biri bana acemi olduğunumu söyledi ??? canım bu etek çok güzel oldu formuna bayıldım :))) ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim. :)) Bu kadar iyi görünmesinin tek sebebi bel altından olması bence, o yüzden bende çok sevdim. Ama resmen acemilik akıyor eteklerinden, özellikle gizli fermuar konusunda sıkıntım var. :( Kalıpsız göz kararı kesmiştim bunu, baya oyalandı elimde. Dike söke alışıcam sanırım.

    YanıtlaSil