30 Aralık 2013 Pazartesi

Kumaş Seçimi

Dikişte kumaş seçiminin çok çok önemli olduğunu duyardım da deneme yanılmayla tecrübe edeceğimi beklemezdim. Pazardan bir çok kumaş almıştım. Ucuza, elimin tozunu atarım diye. Sonra krem ve siyah renkte bir çok parça kumaş ekledim bu koleksiyona. Sırf astarda falan kullanırım amacıyla. Ama siyah kumaşlardan biri ilişti geçenlerde gözüme. Basic formda bi bluz dikeyim dedim. Sonuç tam bir facia. Dikişte problem yok ama kendileri  "Çadır gibi" ifadesine yakışan cinste. Tabiiki atmayacağım, o kumaşı ilginç bir projede kullanacağım, kafamda oluşturabilirsem. Kaloriferlerimiz yanmaya başlayınca dikmek istedim bir şeyler. Ama elimde kumaş yok diye harekete geçemedim. Pazara gittim bu hafta parça kumaş almaya. Şanssız bir hafta olduğunu söylemeliyim. Çok da içime sinmemiş olmasına rağmen bunları buldum. Güzel şeyler çıkar umarım. Kumaş seçimi konusunda becerikli değilim, ya da hayal gücüm o kadar geniş değil sanırım.
 
Herkese mutlu haftalar...

4 yorum:

  1. Çok kısa zamanda çözersin kumaş işini. Dikişe başlamadan yaklaşık 40-50 parça kumaş almıştım 1-2 liradan. Çoğu renk atan, çeken bir şeye benzemeyen kumaşlardı ama onları ziyan edince acımadım. Yanlış yaptığın tecrübe oluyor ve her diktiğin daha iyiye gidiyor. Resimdeki kumaşların çok güzel, özellikle baştaki ve sondaki.

    YanıtlaSil
  2. Deneye yanıla kısa zamanda çözerim inşallah. Renk atan kumaş çok aldım şimdiye kadar :) Baştaki kumaş çok güzel, renk atmadı, likralı ama maalesef çok küçük. Hatta bedavaya aldım :) Diğer kumaşta da boya hataları var 4 mt. aldım 10 liraya. Bende yapamazsam acımam sanırım. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de hiç iyi sayılmam o işte .

    YanıtlaSil
  4. :)) umarım kısa sürede öğreniriz

    YanıtlaSil